Over ons

Wat begon als een hobby liep al snel uit de hand.

Training

In 2006 heb ik 6 witte reisduiven gekregen, echte pareltjes. 2 jaar later had ik er 30 en toen kwam het idee om ze te trainen en te gebruiken voor huwelijken. In Nederland was het aanbod groot maar in België waren er slechts enkelen die hiervoor opgeleide reisduiven gebruikten. Nu nog trouwens, velen gebruiken duiven die niet terug naar huis komen. Daarom ook dat sommige gemeenten het lossen van duiven op een huwelijk niet meer toelaten.

 

Spoetnik

 

Mijn duiven hebben allemaal een ringnummer en zijn geregistreerd bij de Belgische Duivenbond. Ze zijn zodanig getraind dat ze vanuit alle windstreken terug naar huis komen en worden verhuurd voor huwelijken, jubileums, communies, evenementen en soms zelfs voor begrafenissen.

 

Verzorging

Voor de dierenliefhebbers: mijn duifjes worden heel goed verzorgd. Ze krijgen twee keer daags hoogwaardige voeding en vers water. Ze zitten in mooie, propere hokken die hen beschermen tegen tocht en vocht. Warmte en kou is geen enkel probleem maar ze houden vooral niet van tocht.

Ze worden gedurende maanden opgeleid om terug naar hun hok te vliegen en genieten ervan om ergens gelost te worden. Ze kunnen thuis ook vrij rondvliegen.